Schermafdruk 2015-01-24 18.51.39Met ‘Doen Denken Delen’ gaan wij, Sibrenne Wagenaar en Joke van Alten, het experiment aan om, samen met wie mee wil doen, te leren van wat er gebeurt als we met elkaar delen waar we mee bezig zijn. We zijn geïnspireerd door John Stepper’s Working Out Loud en Show Your Work van Jane Bozarth.

 

Deze website gebruiken we om zichtbaar te maken wat wij doen als leerprofessionals. Op wat voor manier dan ook. Met als doel om belangeloos te delen wat onze opgedane inzichten en nieuwe vragen zijn. We hopen op deze manier nog beter te worden in ons werk: door zelf te reflecteren maar hopelijk ook door reacties van collega’s. Zodat we samen bouwen aan een leernetwerk dat elkaar scherp houdt en beter maakt.

 

Daarnaast willen we ervaring opdoen in het werken volgens het principe van Doen Denken Delen. Hoe werkt dat wel en wanneer misschien niet, wat vraagt het van je, hoe kun je dit binnen organisaties gebruiken en faciliteren. Ook hierover willen we onze ervaringen en kennis delen.

 

Doe je mee?
Advertenties

6 gedachten over “Doen Denken Delen

 1. Een heel goed inititatief. Ik ben erg benieuwd. Binnen een organiatie waar meer dan 20 trainers werken is het heel moeilijk om een rijkheid van delen voor elkaar te krijgen. Belangrijke redenen hebben te maken met de weerstand om online met elkaar te delen en te leren, waar Joitske Hulsebosch ook over schreef in haar blog.. Ik ben benieuwd of het me een externe groep makkelijker gaat. Echter … Donderdag avond is mijn vaste muziek speel avond met het lokale orkest in Wageningen.

  Like

  1. Dag Jolanda, wat leuk dat je hier op reageert! Je noemt een belangrijk element in het succes van meer uitwisselen. Een groep van 20 trainers lijkt mij bij uitstek een groep waarbij onderlinge uitwisseling heel interessant en boeiend zou kunnen zijn. Je bent veel apart van elkaar aan het werk vermoed ik? Met wel een sterk gedeelde praktijk. Waardevol toch om te kunnen leren van een succesvolle werkvorm van een andere trainer, een inzicht in de groep deelnemers waarmee je werkt, noem het maar op. Een mooi thema om eens mee te nemen in deze chatreeks: als je hardopwerken meer in je organisatie wilt inbedden, wat is er naast technologie meer voor nodig en hoe kun je hier stappen in zetten? Welke ervaringen hebben anderen?

   Like

  1. Ha Marjan,

   Leuk deze link. Ik ga het eens lezen!
   Wat betreft je technische vraag.. wat tools als Twubs en Tweeschat doen is automatisch de hashtag van de discussie toevoegen. Je kunt in Tweetdeck ook een stream voor #dddchat aanmaken en van daaruit werken. Maar dan moet je er elke keer goed aan denken ook #dddchat toe te voegen. Ik heb gisteren Tweetchat gebruikt en dat werkte voor mij wel. Ook lekker gefocused, zonder afleiding van andere twitterberichten die binnenkomen 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s