Het is een jaar veel te stil geweest op dit blog. Niet omdat we niks meer doen met DDD, in tegendeel zelfs! Daarom is het hoog tijd om te delen waar we mee bezig zijn geweest en waar we nu staan. In de hoop dat jullie met ons meedenken, onze gedachten helpen aanscherpen en we zo het concept DDD weer een stap verder kunnen brengen. Vanaf nu dus regelmatige updates en vragen. Wat hebben we gedaan?

Naast Sibrenne Wagenaar en Joke van Alten zijn Marc Coenders en Marguerithe de Man aangeschoven. Ge4en buigen we ons regelmatig over vragen die DDD bij ons oproepen en waar we mee aan de slag willen. Vragen die ons bezighouden zijn bijvoorbeeld:

  • Wat is een passende metafoor voor DDD? Hoe ziet DDD er uit?
  • Waarin onderscheid DDD zich van ‘working out loud’ en ‘ show your work’?
  • Wat is de waarde, de betekenis die DDD toevoegt? Hou uit zich dat?
  • Waarin of waarbij helpt DDD?
  • Wat vraagt DDD van professionals en organisaties?

Waar we nu staan is dit:

DDD start naar ons idee altijd in bij urgente vraagstukken in het werk. Je wilt je ontwikkelen om deze vraagstukken aan te pakken en/of je wilt je werk verbeteren. Ons werk wordt steeds ingewikkelder, je hebt echt collega’s nodig; binnen of buiten je team, binnen of buiten je organisatie. Om gevonden te worden door je collega’s of om collega’s te vinden is het van belang te werken aan een netwerk. In netwerken kun je vraagstukken en ervaringen delen, en vanuit jouw kennis en ervaring ook doorbouwen op vraagstukken van collega’s. Dat vraagt kwetsbaarheid, in het delen van je vraagstukken, en vertrouwen en loslaten, in het uit handen geven van waar jij mee bezig was en het overlaten aan collega’s. Verbinden is een belangrijk deel van DDD: aan wie, met wie wil jij je verbinden? DoenDenkenDelen is één geheel, een vaste volgorde is er niet. Wel zien wij dat bij veel professionals het delen en het bouwen aan en onderhouden van een betekenisvol netwerk onderbelicht is. Vandaar dat wij daar extra nadruk op willen vestigen. En we gaan zelf ook weer delen waar we mee bezig zijn :).

Dia1

We zijn benieuwd naar vragen en reacties die dit blog bij je oproept. Fijn als je die met ons hier wilt delen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s